Tuesday, 3 January 2012

Our Mom..

Assalamualaikum...
agak lama xupdate..sebab cik wiena ni busy ng final exam la sekarang..hek3..
arini entry nak cerita pasal mama la..sebab rindu kot.hihiiii...
aku suke bila mama aku bahagia..cukup la mama sedih...disebalik kesusahan kami dulu masa kecik2 banyak hikmahnya..
1000x kali syukur aku padaMu..sebab buat mama bahagia ng suaminya..aku balik umah mama..lihat banyak perubahan..rumah dah direnovate ng cantik..kamar mama cantik..beliau beli pakaian kat mama..pe yang ma xmintak pun die beli..layan mama ng baik..xpernah tinngi suare kat mama..teman mama..tika kami adik beradik berjauhan ng mama.,.walaupun kami ramai..mampu ke kami bagi mama sume tu? xmampu kan? itula anak..mama sanggup buat ape je utk anak2 takut anak susah..,,mampu ke kami beli motor kat mama? nak suruh senang mama pegi keja..xpayah ng moto buruk itu lagi..kalo time hujan lagi susah hati..jauh la tempat mama keja..tapi semua dalam perlindunganNYA..ma selamat..beliau selalu hantar mama keje...walaupun mama tolak ..die tetap nak hantar..betapa sygnya die kt mama..syukur sangat bila da tengok mama senang sekarang..beliau dah bagi kereta kat mama..dia suruh mama drive pegi keje & jalan2,,dia bimbang bile die dah xde nanti xde ape yang tinggal..dat's y dia buat sume tu kat mama..dia nak mama senang & selamat sepanjang ketiadeaanya...aku xmampu la nak bagi kereta kat ma..syukur ade orang yang sayang mama..
mama pantang dengar kalo anak2 die mengidam nak makan..mesti cepat2 buat..padahal kami bersungut je..bagi mama xde yang buat dia bahagia melainkan dapat layan anak2 dan ikut kemahuan anak..
bila mama sakit..sape ade kat mama? bile mama demam sape yang ade ng mama? dalam ramai2 kami ni xde seorang pun yang dapat teman mama..sebab tu la berterima kasih sangat kat beliau sebab teman n jaga mama dengan baik..
dulu masa kami kecik2..mama keja..siang malam..sekarang mama dah senang.semua anak2 dah besar...
ape yang lagi membahagiakan mama..adelah kejayaan kami..aku belajar ni pun sebab nak bagi kat mama segulung ijazah..nak keja bagus2..nanti bila dah keja leh bagi duit kat mama...walaupun sikit..aku nak bagi tiap2 bulan..bia la mama simpan untuk pegi mekah..orang kata sikit2 lama2 jadi bukit..takkanla kami adik beradik ramai...xdapat sumbangkan sesuatu yang berharga kat mama..mama sorang pelihara kami boleh.,.xkan kami xboleh?
terima kasih mama...sayang mama..rindu mama..cuti ni mintak maaf xleh balik..balik umah papa dulu..nanti cuti lain baru balik umah mama..hehehe..sabar ye.
terima kasih mama sebab doakan kejayaan kami adik beradik..sehingga sume kami berjaya...berkat doa,motivasi mama,semangat yang diberikan xputus2..nasihat yang berguna,.. kesungguhan mama..kesusahan mama  kami jadi orang berguna..kasih sayang mama xde tandingan..
setakat itu je la celoteh cik wiena..tataaaaaaa..hihiii...

1 comment:

Research Maniac said...

sedihnya...hukhuk..smalam call mama and sembang lama..cakap pasal nak buat Msc and PHd..mama suker sangat sampai nangis...rasa bersyukur sebab ada mama yang sentiasa mendorong anak utk blaja...sedih jugak..sebab tak dapat bagi mama duit untk bersenang lenang..terpaksa korbankan kemewahan sbb nak blaja sampai jadi Profesor...semua tu utk mama..suapaya mama gembira ada nak dia yg dapat PHD..u oll mcm mn?nak tak bblaja sampai pHD??